In de praktijk kunt u naast algemene kinesitherapie ook terecht voor volgende behandelingen:
Manuele therapie

Een behandeling op maat waarbij de oorzaak van je klacht specifiek wordt onderzocht. De behandeling is een combinatie van manuele technieken (hands-on) aangevuld met advies en het aanleren van oefeningen.
Acute nek of rugklachten met of zonder uitstraling, hoofdpijn of kaakpijn zijn maar enkele voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie een meerwaarde kan zijn.

Een erkend manueel therapeut heeft na zijn master opleiding tot kinesitherapeut een vervolgopleiding manuele therapie gevolgd.

Meer informatie over manuele therapie kan je hier terugvinden.

Pre- en postoperatieve revalidatie
Zowel voor als na een chirurgische ingreep

Voor de ingreep:
 • informeren
 • controleren en onderhouden van de beweeglijkheid
 • aanleren van spierkracht oefeningen om na de operatie gunstig te revalideren
Na de ingreep:
 • herwinnen van de beweeglijkheid
 • actieve oefeningen
 • oefenschema met oefeningen om thuis uit te voeren

Enkele voorbeelden van chirurgische  ingrepen: plaatsen van een prothese, herstel van structuren (pezen, kruisband, meniscus, etc.), fixaties na een fractuur, etc.
Neurologische revalidatie
Richt zich op aandoeningen van het centrale en perifere zenuwstelsel zoals:
 • ziekte van Parkinson
 • MS
 • beroerte (CVA)
 • myopathie
 • ALS
 • dwarslaesie
 • neuropathieën
 • neurogene letsels na een ongeval
 • amputaties
De revalidatie is voornamelijk gericht op zowel het verbeteren als het onderhouden van de bestaande fysieke mogelijkheden. Er wordt geoefend op de beweeglijkheid, spierkracht, evenwicht, inoefenen van specifieke activiteiten die in het dagelijks leven moeizaam verlopen en het aanbieden van hulpmiddelen om de zelfredzaamheid te verhogen.
Oedeemtherapie
Lymfoedeem is een opstapeling van lymfevocht waardoor zwelling kan ontstaan. Lymfoedeem wordt veroorzaakt door een daling van de transportcapaciteit van het lymfestelsel al dan niet in combinatie met de toename van de belasting op het lymfestelsel.

In de praktijk besteden we in de intensieve fase specifiek aandacht aan huidverzorging, manuele lymfedrainage, windeling en opstart van actieve oefeningen.
In de onderhoudsfase hebben we als doel om de oedeem vermindering zoveel mogelijk te behouden met manuele lymfedrainage, het dragen van een therapeutische kous en progressie in de actieve oefeningen.

Er wordt samengewerkt met de specialist die u heeft doorverwezen en de bandagist (om de steunkous op maat te laten maken).

Meer informatie over oedeemtherapie kan je hier terugvinden.
Dry needling
Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich. Bij een vermoeden van betrokkenheid van bepaalde spieren zal specifiek worden gezocht naar triggerpoints die een herkenbare pijn uitlokken.

De behandeling van triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die triggerpoints. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt.

Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal even aan. Dat geeft kortdurend een soort ‘krampgevoel’.  Daarna zal de spier ontspannen, na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.

U krijgt naast advies en oefeningen ook de richtlijn mee om de spieren wat warm te houden om de ontspanning die is opgetreden te kunnen  behouden.

Meer informatie over dry needling kan je hier terugvinden.
Postnatale kinesitherapie
Hierbij staat het revalideren van zowel de buik- als bekkenbodemspieren centraal na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam heel veel veranderingen, dus een goede revalidatie is zeker aan te raden.
Na de sessies wordt een oefenschema meegegeven om thuis de oefeningen verder te zetten.
Zowel mama als baby zijn allebei welkom in de praktijk!
Rug- en nekschool
In combinatie met manuele therapie wordt hierbij extra aandacht besteed aan de controle van de diepe, stabiliserende spieren en wordt tijdens de revalidatie een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld.
Sportrevalidatie
De praktijk beschikt over een oefenzaal met het nodige oefenmateriaal. Zo wordt een optimale sportrevalidatie gegarandeerd.
image-201503-Praktijk_Oefenzaal1.w640.jpg
image-202308-Praktijk_Oefenzaal2.w640.jpg